Sunny Afternoon - brouwerij hommeles - lentebock

Are you ready for a Sunny Afternoon?

Omdat het zonnetje zich alweer steeds vaker laat zien, is het weer tijd voor onze lentebock! De Sunny Afternoon maakt al jaren deel uit van ons voorjaar-assortiment en is een graag geziene gast op menig lentebock festival. Ondanks zijn 7% is het een fris speciaalbier, maar vol van kleur en smaak door gebruik van caramout.

Een lentebock of meibock wordt traditioneel gezien van de vastentijd tot en met mei verkocht. Het is vaak een goudgeel, seizoensbier met zowel frisse als fruitige tonen. Het werd vroeger gebrouwen in Duitsland omdat brouwen in de zomer verboden was. Dat brouwen gebeurde toen nog met open vuren in de velden, en dat leverde in de zomer teveel risico op brandgevaar op. Daarom werd in maart-mei alvast gebrouwen voor tijdens de zomer, en werd het bier opgeslagen in ondergrondse kelders. Nu zijn al die restricties al lang verdwenen, maar de traditie en de bierstijl is bewaard gebleven.

Daarom kun jij nu nog steeds genieten van een lekkere lentebock. Drink deze Hommeles versie lekker in de tuin met je snoet in de voorjaarszon, of als begeleiding bij een kaasplankje, een frisse salade of bijvoorbeeld een gerecht met gegrilde kip. Wil jij de Sunny Afternoon meteen bestellen? Druk dan op de onderstaande knop, dan kom je meteen in onze webshop waar je hem bestelt samen met al je andere Hommeles favorieten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *