Brouwerij Hommeles Asparagus

Asparagus in maart weer verkrijgbaar!

Terug van weggeweest! De Asparagus, het bier dat door brouwer Jos speciaal werd bedacht en gebrouwen voor bij de asperges, is dit voorjaar weer verkrijgbaar! Niet alleen in de bekende 33cl fles, maar ook in chique 75cl champagnefles om uit te schenken bij een aspergediner. Dit prijswinnende bier wil je in huis hebben!

Als rasechte Limburger is Jos trots op de bourgondische cultuur uit zijn geboortestreek. Uiteraard is ‘het witte goud’ daar een belangrijk onderdeel van. Erg jammer, volgens Jos, dat men nog steeds vooral wijn schenkt bij een aspergediner, in plaats van bier. Daarom bedacht hij een bijzonder bier dat perfect ‘pairt’ bij witte asperges. De koningin van de groenten mag gecombineerd worden met een bier met flair. Daarom werd als stijl een bière brut gekozen. Een type blondbier dat met champagnegist wordt vergist, waardoor het een mooie mousse (kleine bubbel) krijgt, en waarin je het droge karakter van de champagnegist terug proeft.

Om de champagnesmaak extra te ondersteunen is gebruik gemaakt van Nelson Sauvign hop. Deze hopsoort dankt zijn naam aan het smaakprofiel dat in de buurt komt van de sauvignon blanc druif. Met de toevoeging van druivenmost, vóór de vergisting, is de cross-over tussen wijn & bier compleet.

Het resultaat is een prachtig, smaakvol maar droog bier, dat op de Brussels Beer Challenge al eens werd beoordeeld met een bronzen medaille. Nieuwsgierig geworden? Het bier is in maart weer verkrijgbaar via onze webshop en bij onze vaste verkooppunten.

Buiten het aspergeseizoen bleven jullie vragen naar dat heerlijke champagnebier. Daarom is de Asparagus het hele jaar rond ook onder de naam Bruut verkrijgbaar. Lekker als aperitief, als feestelijk alternatief voor bubbels en bij kaas! Ook onder dit label verkrijgbaar in 75cl champagnefles en 33cl fles