Bestel ons Beer-Pairing Borrelpakket

In samenwerking met Oudwijker Kaas en Restaurant First in Zeist hebben we een beer-pairing borrelpakket samengesteld. Drie gangen met elk 2 Hommeles bieren, een stuk kaas van Oudwijker en een amuse gemaakt door chef John van Restaurant First. Heerlijk om te delen met je favoriete borrelgenoot of om cadeau te doen!

Pietra & Goede Raat & Gekarameliseerde Cantones
Pietra is een typische witschimmel Toma kaas. De textuur is relatief stevig, in de kern tegen het brokkelige aan. De smaak is hartig zuur. Met de warme tonen van gist, toast, hout, en kardemom. Een smaak die achter in de mond blijft hangen en tot ontwikkeling komt met een lichte “bitter”. Hoe mooi gaan die smaken samen met het honingbier, de Goede Raat, waarin Houtense honing van imkerij TwoBee zorgt voor de karakteristieke smaak. Het bier is niet zoet, want de suikercomponent uit de honing wordt tijdens de vergisting omgezet in alcohol en koolzuur. Maar het karakter van de honing is zeker bewaard gebleven en draagt bij aan de volle smaak en de gelaagdheid van dit bier. De honing krijgt nog eens ruim baan in de gekarameliseerde Cantones. Mais met honing, naar een Spaans recept. De hoge zuren in de kaas en het bier gaan prachtig samen met het honingzoete van de amuse. En de crunch is onmisbaar in dit eerste triootje. 

Fiore & Gluiperd & Compote van Vijgen en Vlierbloesem
Jong gegeten is de Fiore citrusfris, met tonen van hooi, beukennootjes, kastanjes en een aangenaam zoetje. Naarmate deze roodflora kaas langer rijpt, wordt de structuur smeuïger en romiger en de smaak nadrukkelijker. Vol, boterig, aromatisch, rokerig, naar het animale toe, maar nooit overheersend pittig. Want door de Nederlandse melk, uit het Cothense, houdt de Fiore altijd een frisse toets. Hoe heerlijk combineert dat aromatische van deze kaas met de frisfruitige smaak van de Gluiperd, een blonde Tripel van 8% met toevoeging van appel, peer en vlierbessen uit de boomgaarden van ‘t Goy, een dorpje bij Houten. Een verraderlijk bier, want de toegankelijke smaak maskeert het stevige alcoholpercentage. Tel daar bij op het frisse zoetje van de fruitcompote van vijg en vlierbloesem, met extra pit van een geheim ingrediënt (nou vooruit, het is mosterd!), en het feest is compleet. 

Colosso & Smooth Criminal & Choco Macarons met Gezouten Karamel
De zuivel van de Colosso van volvette buffelmelk, is ivoorkleurig met fijn verdeelde blauwe aders, en heeft een bijzonder smeuïge textuur. De smaak is geraffineerd en complex. Eerst volle en romige slagroom en zoete fondant. Een smaak die zich met een film door de hele mond verspreidt. Over deze film rolt vervolgens een intense en lange smaak van het pikante, zilte, houtige en kruidige van de blauwader. Met tonen van drop, laurier, hooi en donkere chocola. Die tonen komen allemaal terug in de Smooth Criminal, een zware Russian Imperial Stout van 10%. Want in iedere slok, ontdek je naast de mout- en hopbitterheid ook koffie, chocola en laurier. De amuse blijft daar niet bij achter. De macaron echoot opnieuw chocola. Klinkt misschien gek, maar de chocola in deze combi is niet overheersend. In plaats daarvan balanceert de chocola prachtig alle smaken en geeft het een tegenhanger voor de ziltige pittigheid van de kaas en de bierbittertjes.

Geef een reactie