Kaas & Bier pairing bij Oudwijker

Nu te bestellen bij Oudwijker Kaas: bier en kaaspairing voor de feestdagen! Zorgvuldig door ons voorgeproefd en geselecteerd voor de perfecte smaakcombinatie. Bestel een setje van 2 bieren met daarbij ca. 250g kaas, of kies het grote borrelpakket met ons kerstbier (75cl) en alle drie de Oudwijker kazen:

Fiore & Bruut

Jong gegeten is de Fiore citrusfris, met tonen van hooi, beukennootjes, kastanjes en een aangenaam zoetje. Naarmate deze roodflora kaas langer rijpt, wordt de structuur smeuïger en romiger en de smaak nadrukkelijker. Vol, boterig, aromatisch, rokerig, naar het animale toe, maar nooit overheersend pittig. Want door de Nederlandse melk, uit het Cothense, houdt de Fiore altijd een frisse toets.

Hoe heerlijk combineert dat aromatische van deze kaas met de frisfruitige smaak van de Bruut, een Bière Brut van 6,5%. Bière Brut wordt ook wel champagnebier genoemd, omdat er voor de gisting champagnegist wordt gebruikt. Dat past natuurlijk bij de feestelijke decembermaand. En dat proef je zeker. Want de Bruut heeft mooie aroma’s uit de druivenmost en de Nelson Sauvin hop, een aangenaam zuurtje en lichte mousse. Door zijn droge, wijnachtige karakter is het zelfs een populair bier onder hen die normaal gesproken liever voor wijn kiezen. Een perfect bier voor bij onze Fiore.

Lazuli & Strooper

De geur van Lazuli doet sterk denken aan boter, hooi en peper. De zuivel is lichtgeel met stevige donkerblauwe aders, en heeft een zachte, licht kruimelige textuur met hier en daar een kristalletje. De smaak is sterk, zilt, zoet en kruidig, met tonen van verse room, peper, maggi, hooi, hout en chocola.

Deze krachtige kaas doet het heel goed met het bijzondere Strooper bier, een dubbel van hoge komaf. Het gebruik van 100% appelstroop van hoogstambomen uit onze regio geven dit bier een aangename rinse smaak. Het zoetje en de gebrande mouten in het bier versterken en verzachten de kruidigheid en zilte pittigheid van de kaas. Een mooie winterse combinatie uit de regio.

Pietra & Winterwarmer

Pietra is een typische witschimmel Toma kaas. De textuur is relatief stevig, in de kern tegen het brokkelige aan. De smaak is hartig zuur. Met de warme tonen van gist, toast, hout, en kardemom. Een smaak die achter in de mond blijft hangen en tot ontwikkeling komt met een lichte “bitter”.

Hoe mooi gaan die smaken samen met de vanilletonen en zoete kruidigheid van het winterbier, met de passende naam Winterwarmer. Een volmoutige quadrupel van 10%. Voor extra smaak en warmte ligt dit bier maandenlang te rijpen op eiken VSOP Cognac vaten. Een echt winterbier dat geknipt is voor onze Pietra.

Cigno, Fiore, Colosso & Christmas

Brouwerij Hommeles heeft speciaal voor de feestdagen een Bière de Noël gebrouwen. Een winters bier op smaak gebracht met kruiden die je meteen in kerststemming brengen: kardemom, steranijs en kruidnagel. Onze Cigno, Fiore en Colosso gedijen perfect in smaak naast dit kruidige bierfestijn. Met deze mooie fles Christmas bier van 75 cl en drie heerlijke grote stukken kaas, kun je het kerstdiner al bijna overslaan.

(Let bij het bestellen in de Oudwijker webshop op de bezorgmomenten in jouw regio)

Geef een reactie