Hommeles brouwt met Nordkapp koffie

We zijn dol op een goede kop koffie. Liefhebbers weten dat er heel veel diversiteit in koffie zit, afhankelijk van het soort bonen en de wijze waarop die gebrand worden. Wie daar alles van weet is Jasper van Nordkapp Coffee Roasters uit Utrecht. Hij importeert verschillende soorten bonen en brand die vakkundig om de beste aroma’s naar boven te halen. Inmiddels weten vele koffieliefhebbers en horecazaken Nordkapp te vinden, en zo ook Brouwerij Hommeles!

Jos wilde al lange tijd graag een koffie-IPA brouwen. Koffie wordt vaak gebruikt in donkere bieren, zoals porters en stouts en barrel-aged bieren, maar juist in een lichtere variant kun je de aroma’s van de koffiebonen goed tot hun recht laten komen. Voor het recept moest eerst de juiste koffie gevonden worden. In een proefsessie met Roos en Jasper werd beoordeeld welke bonen de beste kans van slagen hadden. Om dat te bepalen werd van 3 soorten een kannetje koffie gezet. We zochten naar een koffie met mooie aroma’s, die we kunnen versterken door de juiste match te maken met hopsoorten. Uiteindelijk viel de keus op Costa Rica Natural die een paar weken later vers werd gebrand door Jasper, en nog diezelfde dag in de brouwketels belandde.

Het resultaat is een prachtig bier, waarin de aroma’s en bitterheid van de hop en de koffie elkaar versterken. Het beste van een kop koffie, en het lekkerste van een IPA samen in één flesje. Proeven? Je kunt het bier direct bestellen in onze webshop via de knop hieronder.

Geef een reactie