
Over Hommeles
Brouwerij Hommeles werd opgericht door Jos Eberson, Jan Ausems en Kees Volkers vanuit het Houtens Brouwcollectief.
Met het collectief wilde de drie mannen de Utrechtse speciaalbiercultuur op de kaart zetten door middel van brouw demonstraties,
een lokaal speciaalbierfestival met alleen brouwers uit de provincie en door het delen van de geschiedenis van bier in de provincie.
Het charmante Utrechtse Bierbrouwersfestival (UBF) dat werd gehouden bij Molen de Ster in Utrecht groeide al snel uit tot een populair festival dat uit zijn voegen barstte, en verhuisde naar evenementenlocatie De Fabrique aan de rand van Utrecht. Ook was de vraag naar het bier dat door de drie mannen werd gebrouwen inmiddels zo groot geworden dat er een flink assortiment was ontstaan. Geschonken bij cafés en restaurants in de regio en verkocht bij verschillende speciaalzaken. Zo werd een stichting een BV, en werd brouwen serious business.
Nog steeds brouwt Hommeles met oog voor het lokale verhaal. Zo wordt gebrouwen met regionale ingrediënten, zoals bijvoorbeeld Utrechtse gagel, kersen uit de Kromme Rijnstreek, appels en peren van fruitbedrijf V.D. Grift en Landwinkel de Lindeboom, Houtense honing van Imkerij TwoBee en koffie van Nordkapp coffee roasters uit Utrecht. Ook mag Hommeles het huisbier maken van onder anderen Restaurant Vroeg, Stadsjochies en Grand Hotel Karel V. Samenwerkingen waar we ontzettend trots op zijn!
Maar Hommeles kijkt verder dan bier! Samen met enthousiaste lokale producenten wordt bier verwerkt tot allerlei andere lekkernijen. Zo werd de Bokkepruik verwerkt in een likeur van De Pronckheer en in een overheerlijke bokbierkaas van De Kaasfabriek. Samen met Buitengewone Varkens en Ferry Lempers ontwikkelde Hommeles droge worsten voor op de borrelplank. Ook Oudwijker Kaas weet Hommeles al jaren te vinden voor experimenten met bier in kaas. Op dit moment wordt geëxperimenteerd met het rijpen van kazen in het fort. De culturen in de lucht van Fort Honswijk geven een unieke smaak aan de kaas die gemaakt werd met bier. Het hele proces wordt vastgelegd door journalist Tom Staal, en daar kun je hier een voorproefje van krijgen.
Wil jij samenwerken met Hommeles? Neem dan zeker even contact met ons op! We staan altijd open voor een leuk idee, een inspirerende collab of een uitdagende opdracht voor een nieuw huisbier.
info@brouwerijhommeles.nl











Al A

Bezorging in heel NL
Je kunt jouw Hommeles biertjes in heel Nederland laten bezorgen met Post NL

Aanbiedingen
Regelmatig leuke aanbiedingen op ons bierassortiment. Kijk vooral in de shop!

Veilig bestellen en betalen
Wij werken met een gecertificeerd bestel- en betalingssysteem.