Bieren

Voor onze bieren zijn we altijd op zoek naar de beste smaakmakers uit de streek. Mensen die met passie appelstroop koken, honing maken of vlierbessen verbouwen. Die liefde voor hun product proef je terug in ons bier.

American Amber

Dit bier brouwden we samen met brouwerij Eleven uit Utrecht. Samen hebben we het afgelopen jaar de hoptuin in Odijk onderhouden en met de verse hop van de oogst is dit exclusieve bier gebrouwen. Een American Amber met een frisse toets van bloedsinaasappel.

American Amber

Bruut

We hebben onze succesvolle Asparagus opnieuw uitgebracht onder de naam ‘Bruut’. Onze prijswinnende bière brut is namelijk het hele jaar door heerlijk, niet alleen in het aspergeseizoen. Aan de inhoud van de fles hebben we dus niets veranderd. Want wat goed is, moet goed blijven.

Hommeles Bruut

Bokkepruik

De Bokkepruik is onze veelgeprezen dubbelbok, waarin de Houtense honing en een vleugje rookmout voor een mooie volle smaak zorgen. Mooi in balans en met een warme kleur passend bij de herfst.

De volle smaak is tevens de basis voor een bokkepruiklikeur en geeft karakter aan onze droge worst en een smaakvolle Goudse kaas.

Caffè Lupulo

Op een zwoele zomeravond ontmoeten hop en koffie elkaar in één glas. Uitgesproken aroma’s om van te genieten. De koffie voor deze bijzondere IPA (6.5%) haalden we bij Jasper, van Nordkapp coffee roasters in Utrecht. Hij wist ons precies te adviseren welke koffie het best past bij in de smaakbeleving die wij voor ogen hadden. Dat werd een Costa Rica Natural, door Jasper perfect gebrand voor de juiste aroma’s.

Caffé Lupulo - Brouwerij Hommeles

Cherry Weizen

Hommeles brouwt graag met lokale ingrediënten. De Kromme Rijnstreek staat bekend om haar zoete kersen en die vormden dan ook de inspiratie voor dit bijzondere bier. De basis is een weizen van 5.5%, die door het gebruik van Kromme Rijn kersen een mooie roze blos en een fruitige smaak krijgt. Zelfs de schuimkraag heeft een lichtroze gloed. 

Prachtig in het glas en heerlijk voor wie op het terras een fruitig biertje lust.

Dorstvlegel

De Dorstvlegel is een bier van het type Saison. Dit bier heeft zijn oorsprong in Henegouwen, waar het ‘s zomers werd gedronken door de landarbeiders. Het is een vrij droog bier met een milde hopbitterheid, waardoor het een perfecte dorstlesser is. Een heerlijk voorjaarsbier en met 6% niet te zwaar in de alcohol.

Ga toch fietsen

Je wil natuurlijk graag even een terrasje pikken, maar je wilt daarna ook weer verder of nog iets leuks doen. Dan bestel je gewoon een ‘Ga toch fietsen’, een verfrissende Radler. Klassiek, zoals ooit door onze oosterburen bedacht: een ondergistende pilsener gemengd met een verfrissende citroenlimonade.

Gluiperd

De Gluiperd is een blond bier van 8% met toevoeging van appel, peer en vlierbessen uit de boomgaarden van ‘t Goy, een dorpje bij Houten. Een verraderlijk bier, want de frisfruitige smaak maskeert het stevige alcoholpercentage. Een bier om het hele jaar stiekem van te genieten.

Goede Raat

De Goede Raat is een honingbier waarin Houtense honing van imkerij TwoBee zorgt voor de karakteristieke smaak. Het bier is niet zoet, want de suikercomponent uit de honing wordt tijdens de vergisting omgezet in alcohol en koolzuur. Alleen het karakter van de honing blijft bewaard en draagt bij aan de volle smaak en de gelaagdheid van dit bier.

Hopdonder

De Hopdonder is een zogenaamde Farmhouse India Pale Ale. Kenmerkend is het gebruik van Amerikaanse hoppen in combinatie met een saisongist. Het resultaat is een droog, dorstlessend bier met een stevige en geurige hopsmaak. Het alcoholpercentage is 6%. Een bier dat vooral in de zomermaanden tot zijn recht komt.

Kuitenbijter

De Kuitenbijter is een Engelse Pale Ale. Deze blonde doordrinker is met 3 granen en met 3 hoppen gebrouwen voor de fietsstad Houten. Een frisse dorstlesser die smaakt naar meer. De naam is ontleend aan de Schalkwijkse brug, die de brouwers na een avondje lol, regelmatig in de kuiten beet.

Maple Coffee Porter

De terugkeer van een bijzondere collaboration brew met Brouwerij De Eem. Jaren geleden brouwden we samen al eens de Maple Coffee Porter en wonnen daarmee een gouden medaille op de Dutch Beer Challenge. Nu, ruim 6 jaar later, brouwen we het bier opnieuw. Met koffie, maple syrup en donkere mouten is het een vol, rond en licht bittere porter van 7%. Of hij net zo lekker is als toen? Of misschien nog wel beter? Dat mag u zeggen!

Mosaic Weizen

Een Weizen is ook in Nederland een geliefde biersoort. Gebrouwen volgens het Reinheitsgebot, maar natuurlijk hebben we er onze eigen twist aan gegeven. Een klassieke Weizen met een bite (6%), herkenbaar aan de geur van banaan en kruidnagel. De speciale hoppen als Hercules, Mosaic en Amarillo geven het bier een verfrissende smaak. Vanaf eind maart.

Scharrelaar

Ons antwoord op de stijgende vraag naar smakelijk alcoholarm bier. De naam dunbier verwijst naar de alcoholarme bieren die in de middeleeuwen gedronken werden naast het dikbier. Water was toen niet te vertrouwen en bier was ‘gezond’.

Strooper

Strooper een dubbel van hoge komaf. Het gebruik van 100% appelstroop van hoogstambomen uit onze regio geven dit bier een aangename rinse smaak. Het zoetje en de gebrande mouten doen het heel goed bij vlees van de BBQ, een spekpannenkoek of een kaasplankje.

Sunny Afternoon

De Sunny Afternoon is een frisse Lentebok, lekker vol van smaak door een procentje alcohol meer (7%). De hopbloemige bitterheid van de Herkules en Smaragd hop, en die extra body en kleur door de cara mout, maakt het een mooi bier om te combineren met kip, salades en romige kazen

The Monster of Loch Down

Yes! We hebben het Monster van Loch Down gevangen in onze whisky barrels. Wat na een paar maanden rijpen overblijft is een Wee Heavy Scotch Ale van maar liefst 10%. Ontkurken op eigen risico. Not for the faint hearted.

Utrecht 900

Brouwerij Hommeles en De Dorstlesser brouwden samen een gagelbier ter ere van het 900-jarig jubileum van de stad Utrecht. Gagel is de voorloper van hop, en werd destijds veel gebruikt als conserveermiddel en smaakmaker in bier. Vier 900 jaar Utrecht met een feestelijke fles jubileumbier. Plop die kurk en proost samen met buren, vrienden of familie op ons stadsie. ’T moois van allemaol.

Winterwarmer

Zodra de haard weer brandt en de schaatsen in het vet staan, wordt het tijd voor een krachtiger bier dat weer kleur op je wangen brengt. We hebben daarvoor een volmoutige quadrupel gebrouwen. Voor extra smaak en warmte hebben we dit bier maandenlang laten rijpen op eiken VSOP Cognac vaten. Volop verkrijgbaar vanaf eind november!

Winterwarmer

Zomerwende

Dit zwoele zomerbier van is gebrouwen met kersen uit de Kromme Rijnstreek en verschillende donkere mouten – waaronder chocolademout – die het bier zijn diepe, donkere kleur geven. Met 10% is het een zwaar zomerbier dat subtiel gerijpt is op VSOP cognacvaten. Men nipt de Zomerwende het best bij een mooi stuk barbecuegebraad of een knetterend kampvuur.