Koken met Hommeles

Met Hommeles bier kun je de lekkerste recepten nóg lekkerder maken! Wat dacht je bijvoorbeeld van een kaasfondue met Bruut, Strooper of Bokkepruik? Of een heerlijke huisgemaakte paté met winterwarmer erdoor? Laat je verrassen door deze recepten en vergeet je dorst tijdens het koken ook niet te lessen met een lekker flesje Hommeles.

Exotische kaasfondue met Bruut

Ingrediënten (4 personen)

6 cm gemberwortel
250 ml Bruut bier
1 pot Oudwijker fondue
300 gr Oudwijker lazuli
1 el gembersiroop

Bereidingswijze

– Smeer de bodem van de fonduepan in met een stukje verse gemberwortel
– Schenk 250 ml Bruut bier in de fonduepan en breng aan de kook en reduceer tot de helft.
– Zet het vuur lager en voeg al roerend de inhoud van één pot fondue toe. Verwarm door en door.
– Verbrokkel 300 gr Lazuli van Oudwijker. Voeg steeds een beetje blauwe kaas toe en roer tot het volledig is opgelost. Herhaal dat tot alle Lazuli in de fondue zit.
– Laat het geheel al roerend nog 3 minuten zachtjes pruttelen en breng op smaak met zout en peper.
– Snij de rest van de gember fijn.
– Haal de fonduepan van het vuur en voeg de fijngesnipperde gember en de gembersiroop toe.
– Zet de fonduepan op een rechaud op tafel en serveer met notenbrood.


Oudwijker kaasfondue met Hommeles

Zware knock-out fondue

Ingrediënten (2 personen)
1 bol knoflook
olijfolie
150 ml Strooper bier
1 pot Oudwijker fondue

Ook nodig: aluminiumfolie

Bereidingswijze

– Verwarm de oven voor op 180 °C
– Snijd het bovenste kapje van een bol knoflook, zodat de teentjes een beetje vrijkomen. Druppel wat olijfolie erover en wikkel de bol in aluminiumfolie. Pof de knoflook in de oven in 45 minuten zacht en zoet.
– Schenk 150 ml donker Strooper bier in de fonduepan en breng aan de kook. Reduceer tot de helft
– Zet het vuur lager en voeg al roerend de inhoud van één pot fondue toe. Verwarm door en door.
– Knijp tenslotte de helft van de gepofte teentjes knoflook uit de schil en voeg toe aan de kaasfondue.
– Laat het geheel al roerend nog 3 minuten zachtjes pruttelen en breng op smaak met zout en peper.
– Haal de fonduepan van het vuur en zet op een rechaud op tafel. Lekker met zuurdesembrood. Over de drank hoef je niet te peinzen. Dat moet Strooper bier zijn. Het zoetje en de gebrande mouten in het bier zijn prachtig naast deze fondue..


Kaasfondue van Oudwijker met Hommeles

Oud-Hollandse fondue met mosterd en bier

Ingrediënten (2 personen)
1 bol knoflook
olijfolie
150 ml Bokkepruik bier
1 pot Oudwijker fondue
Komijnzaad
3 el jenever
2 el grove Zaanse mosterd

Bereidingswijze

– Schenk 150 ml Bokkepruik bier in de fonduepan en breng aan de kook. Reduceer tot de helft
– Zet het vuur lager en voeg al roerend de inhoud van één pot fondue toe. Verwarm door en door.
– Laat het geheel al roerend nog 3 minuten zachtjes pruttelen en breng op smaak met zout en peper, komijnzaad, 3 eetlepels jenever en 2 eetlepels grove Zaanse mosterd.
– Haal de fonduepan van het vuur en zet op een rechaud op tafel. Lekker met zuurdesembrood.


Winterwarmer bier paté

Ingrediënten (18 personen)

500 gr kalfsvlees
500 gr kalfslever
250 gr vetspek
1 grote ui
200 gr kippenborst
250 gr mager varkensvlees
1 flesje Hommeles Winterwarmer bier
1 verkruimeld laurierblad
2 1/2 theelepel tijm
1 schepje slagerszout (kleurzout)*
2 1/2 theelepel rozemarijn

Bereidingswijze

– Draai het kalfsvlees, de lever en het spek (gekoeld) door de cutter.
– Snijd de kip en het varkensvlees in kleine blokjes en marineer deze reepjes minstens een uur in Winterwarmer bier, met wat tijm, rozemarijn en laurier.
– Hak de ui zo fijn mogelijk en meng deze met kruiden en gemalen vlees.
– Neem een patévorm met deksel en leg hierin om en om de reepjes en de vleespasta.
– Plaats de Bierpaté au bain marie ongeveer vijf kwartier in een matig warme oven. Verwijder de deksel en laat de paté afkoelen.
– Serveer de paté met een cumberlandsaus en schenk hier uiteraard een Winterwarmer bij

* Slagerszout / kleurzout: Colorozout is zout waaraan een kleine hoeveelheid natriumnitriet (E250) wordt toegevoegd om kleurverlies in vlees tegen te gaan.